Dromen Doen Heusden dag 2017

Op 2 april 2017 was er een zeer geslaagde Dromen Doen Heusden dag waarin 11 kernen van de gemeenten Heusden zich op een leuke wijze konden presenteren. 

Een uniek element in Hedikhuizen was het afsluiten van de coupure in de dijk door het waterschap Aa en Maas in samenwerking met manschappen van de Genietroepen uit Den Bosch.

Hierbij is de rol van het water om ons dorp op verscheidene manieren gepresenteerd. Natuurlijk met het oog op het verleden, het heden en de toekomst.

 

Hedikhuizen gaat online

Op 1 januari 2006 wordt de website Hedikhuizen.nl gelanceerd. Hiermee wordt Hedikhuizen voor het eerst ook digitaal op de kaart gezet.

Monument Weerbaar en Weerbarstig

Monument "Weerbaar en Weerbarstig" Hedikhuizen

Bij de dijkcoupure van de Hoge Maasdijk te Hedikhuizen: het monument "Weerbaar en Weerbarstig" uit 1997, gemaakt van rode baksteen door Bert Poulisse, t.g.v. 1000 jaar Hedikhuizen.

 

 

Ontstaan Hedikhuizen

Hoge Maasdijk, Ned. Herv. kerk van Hedikhuizen, met in de tuin hoogstamappelbomen. Tegenwoordig woonhuis/galerie. Al in 997 wordt Hittinchusen of Hedikhuizen genoemd. Dit kerkje staat er dan nog niet. Wel in 1363 als het patronaatsrecht ervan aan de Abdij ven Berne wordt geschonken. De paters mogen voortaan bepalen wie de pastoor van het kleine dorp wordt en kiezen meestal iemand uit hun midden.