Hedikhuizen Duurzaam

Hedikhuizen Duurzaam; zelf duurzame elektriciteit en warmte opwekken; in eigen beheer opslaan, transporteren en distribueren via een eigen net. Zelfvoorzienend met sociaal maatschappelijke doelstelling: inzet van revenuen ter bevordering van leefbaarheid Hedikhuizen. Ambitieus plan!

Via onderstaand filmpje krijgt u een eerste indruk.

 

Haalbaarheids onderzoek

In juni 2018 is een haalbaarheidsonderzoek afgerond. De samenvatting vindt u hier. Dit haalbaarheidsonderzoek was een eerste verkenning naar mogelijkheden en onmogelijkheden. De mogelijkheden worden in detail uitgewerkt en doorgerekend. De komende periode wordt bekeken welke onderdelen daadwerkelijk in aanmerking komen voor realisatie.

Hedikhuizen Duurzaam heeft als doel om het hele dorp via een eigen netwerk van zelf lokaal duurzaam opgewekte warmte en elektriciteit te voorzien. Daarbij sluiten we aan op internationale, nationale, provinciale en lokale doelen.

Meer info

Enquete

Er is een enquete gemaakt met een aantal eenvoudige vragen. De enquete wordt alleen zichtbaar als u bent ingelogd. Dit kan via het groene slotje rechts naast de menu optie "Contact". Als je problemen hebt met inloggen stuur dan een berichtje naar hans.boelen@hedikhuizen.nl en je krijgt een inlogcode via je email.

Wij zouden het erg waarderen als u deze enquete in vult. Alvast dank.

 

Organisatie

De organisatie rondom Hedikhuizen Duurzaam is breed opgezet met diverse werkgroepen waardoor elke werkgroep haar eigen focus heeft. Dit artikel beschrijft verder de organisatie van Hedikhuizen Duurzaam zoals deze nu bestaat.

 

 

Archief

Overige documenten over dit project kunt u vinden door op de archiefkast te klikken

 

 

Subsidie aanvraag gasloze wijk

In de zomer van 2018 heeft de gemeente Heusden, Hedikhuizen Duurzaam voorgedragen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken voor een subsidie in het afkoppelen van het dorp Hedikhuizen van het aardgas. Helaas is het verzoek voor een financiële bijdrage afgewezen. Dit is maandag 1 oktober 2018 officieel bekend gemaakt.

Meer info